Kon. Wilhelminaweg 409
3737 BD Groenekan
0346 - 21 29 84
timonblok@tiscali.nl

Het team van De Toneelkeuken bestaat uit een drietal docenten die zich ieder toeleggen op een eigen discipline; Timon Blok (spel), Caroline van Eiken (stemvorming) en Adriana Schmid (beweging).

Timon Timon Blok (spel) studeerde in 1993 als theaterdocent af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij volgde onder andere workshops bij Liesbeth Coltof (Theatergroep Huis aan de Amstel), Keith Johnstone (grondlegger van de theatersport) en Lorna Marshall (Royal Shakespeare Company, Royal Academy of Dramatic Arts).
Hij regisseerde binnen het amateurtoneel ondere andere van William Shakespeare `Maat voor maat`, `Driekoningenavond` en `De Storm`, en van Hugo Claus `Orestes` en `Het Huis van Labdakos`. Hij is als docent en regisseur verbonden aan de muziektheater-opleiding van het Nederlands Musical Ensemble.

Caroline van Eiken (stemvorming)

adrianaAdriana Schmid (beweging) studeerde in 2001 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, studierichting Theatre & Education met de bewegingsvoorstelling `Samen Alleen`. Tijdens haar opleiding regisseerde ze onder meer een bewerking van `De Kaukasische Krijtkring` van Bertold Brecht en een jongerenvoorstelling van Driekoningenavond` van Shakespeare.
Verder danste en speelde zij in een stuk van het choreografen-collectief `Het Kabinet`, Nana Morgestel en in twee choreografieën van Annette Waterschoot van stichting “Drift” in Utrecht.
Momenteel volgt ze de studie “somatic movement” een opleiding tot bewegingscoach.