Breekeisers is een documentaire over drie krakers in Utrecht anno 1997. De makers gaan in de film op zoek naar hun motieven om te kraken en hun idealen. Fierman, Klaartje en Jelte vertellen over zichzelf, hun werk, hun activiteiten, wereldvisie en over de toekomst. De toeschouwer krijgt de kans om de krakers persoonlijk te leren kennen.

Breekeisers is een studieproject van het ProductieBureau Video. Opleiding Theater-, Film- en Televisiewetenschap, Universiteit Utrecht.

Breekeisers is in 1998 vertoond tijdens het Festival van het AVS te Utrecht.
Wij hebben toen de AVS-prijs gewonnen, wat inhield dat we met gratis gebruik van de faciliteiten van het AVS nog een documentaire mochten maken.

Het volgende stond onder andere in het jury-rapport:
"Effectief vertelde documentaire over krakers aan het eind van de jaren negentig." "Eenvoudige maar heldere en effectieve vormgeving. De hoofdstukjes en de interviewsituaties zijn functioneel."
" De aftiteling is een compliment waard. Ga zeker door met documentaires maken want jullie hebben een goed gevoel voor het vertellen van persoonlijke verhalen aan de hand van maatschappelijke onderwerpen."