Stichting Blik documentaire producties is in juni 1999 ontstaan op initiatief van Petra van der Werff, die samen met Fialka Groenendaal en Judith Lodder samenwerkte aan de documentaires Breekeisers en Doodnormaal.

Breekeisers is een portret over drie krakers en hun idealen. Deze film won in 1998 de AVS-prijs. Het volgende stond in het jury-rapport: "Ga zeker door met documentai res maken want jullie hebben een goed gevoel voor het vertellen van persoonlijke verhalen aan de hand van maatschappelijke onderwerpen."

Dit is precies wat we willen doen met Blik. Met Blik willen we een vervolg geven aan het maken van maatschappelijk betrokken documentaires vanuit een anders dan in de media gebruikelijk perspectief.

Zo hebben we in de eerste Blik productie Binnenstebuiten drie jonge mensen gevolgd die openhartig vertellen over hun psychiatrisch verleden. De film werd genomineerd voor de Gouden Vlam en vertoond op het Nederlands Filmfestival. Ook won de film een prijs op het Festival van de Korte Film te Gorinchem.

Onze productie Levende Stenen schetst een historisch beeld van het Tivoli gebouw door de eeuwen heen.

Ons laatste project is een documentaire over Paatje Phefferkorn.