Levende Stenen (2003) schetst een historisch beeld van het Tivoli gebouw door de eeuwen heen. Het gebouw komt tot leven door de interessante verhalen en mooie fragmenten uit haar geschiedenis. Duur: 55 minuten.

 

Levende Stenen is 22 februari 2003 in première gegaan in Tivoli. Er waren zo`n 250 bezoekers. Naast de hoofdfilm werden er twee voorfilms vertoond: Muziekcentrum Hoog Catharijne van Joris Souren en It`s kinda Weert...the Pinnacle van Su Tomesen. Daarnaast droeg Culture Hacker Wilfried Hou je Bek! een gedicht voor wat hij speciaal voor deze gelegenheid geschreven had.

Op 11 mei is Levende Stenen in de Blauwe Zaal van de Stadschouwburg vertoond tijdens de Utrechtse voorronde van de Kunstbende.

Met Hemelvaart (29 mei) werd Levende Stenen uitgezonden op Regio TV Utrecht.

Tweede Paasdag werd de film uitgezonden op de Stadsomroep van Utrecht.

- Levende Stenen is 14 november 2004 vertoond op de Dag van de Korte Film van het Film Front Festival te Gorinchem (www.filmfrontfestival.nl). Levende Stenen is helaas niet in de prijzen gevallen, maar de reactie van de jury was niet onaardig. "Fraaie en professionele documentaire over de geschiedenis en de verhalen achter het Tivoli-gebouw aan de Oudegracht. Niet alle verhalen zijn even interessant, maar als geheel weet deze langste inzending van de selectie de aandacht wel vast te houden."