Kon. Wilhelminaweg 409
3737 BD Groenekan
0346 - 21 29 84
info@toneelkeuken.nl

Het team van De Toneelkeuken bestaat uit een drietal docenten die zich ieder toeleggen op een eigen discipline; Timon Blok (spel), Caroline van Eijken (stemvorming) en Adriana Schmid (beweging).

Timon Timon Blok (spel) studeerde in 1993 als theaterdocent af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij volgde onder andere workshops bij Liesbeth Coltof (Theatergroep Huis aan de Amstel), Keith Johnstone (grondlegger van de theatersport) en Lorna Marshall (Royal Shakespeare Company, Royal Academy of Dramatic Arts).
Hij regisseerde binnen het amateurtoneel ondere andere van William Shakespeare `Maat voor maat`, `Driekoningenavond` en `De Storm`, en van Hugo Claus `Orestes` en `Het Huis van Labdakos`. Hij is als docent en regisseur verbonden aan de muziektheater-opleiding van het Nederlands Musical Ensemble.

carolineCaroline van Eijken (stemvorming) is sinds 1991 verbonden aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht als docent spel van de Faculteit Theater. Sinds haar opleiding - die ze genoot bij de Internationale Theateropleiding van Jacques Lecoq in Parijs - heeft zij zich steeds toegelegd op de combinatie van theater en stem. Ze studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en vervolgde dit prive-traject met Lucia Meeuwsen en Claron McFadden. Ook Lorna Marshall en Yoshi Oida hebben grote invloed op haar werk gehad. Caroline beweegt zich bij uitstek op het snijvlak tussen spelen en zingen. Zij maakte en regisseerde diverse voorstellingen en ontwikkelde eveneens een drietal solo programma's: `Lost in time`, `Riddles and Recipes` en `Music for a while`.

adrianaAdriana Schmid (beweging) studeerde in 2001 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, studierichting Theatre & Education met de bewegingsvoorstelling `Samen Alleen`. Tijdens haar opleiding regisseerde ze onder meer een bewerking van `De Kaukasische Krijtkring` van Bertold Brecht en een jongerenvoorstelling van Driekoningenavond` van Shakespeare.
Verder danste en speelde zij in een stuk van het choreografen-collectief `Het Kabinet`, Nana Morgestel en in twee choreografieën van Annette Waterschoot van stichting “Drift” in Utrecht.
Momenteel volgt ze de studie “somatic movement” een opleiding tot bewegingscoach.